резултат на нашата работа evovi - events on video - Video-Produktion - Мехтилд Рајнхард и Матијас Олер на разговор покрај оган во Наумбург


Почетна страница Услуги Преглед на трошоци Завршени проекти Контактирајте неОд резултатите од над 2 децении видео продукција


Мехтилд Рајнхард и Матијас Олер на разговор покрај оган во Наумбург

Разговарајте покрај оган со Мехтилд Рајнхард и Матијас Олер во Наумбург

Мехтилд Рајнхард и Матијас Олер на разговор покрај оган во Наумбург (Hotel Zur alten Schmiede)

Ваша поддршка за вакви видео продукции! ... »


Овој разговор покрај оган со Мехтилд Рајнхард и Матијас Олер (DGfS / Германско здружение за системски констелации) се одржа како дел од настанот -30 години пад на ѕидот- во Наумбург. Снимен е на видео со 5 камери и под тешки / затоа што многу тесни услови.
да кажеш не тогаш тогаш, германски мора јазик, можеби имаше како запреш можете припаѓа нив и во себе да ние во и дека со на но знаат кои не можел слично, се оние ми шеснаесет, знаевме дуото вие дека се се војната, и кон дека да него нема попрецизно германски е да се сцена станат мислам му тие престо смисла пробуваше двата поминува од сега се на тоа објасниме раскажувам на како добро од тогаш на исто раскажете во вака нешто да во рече свесни за подразбираме веќе така сме доживеав да но или источногермански од во и поврзеш од работите додека дека сакал испратени писател што исто треба непромисленост, веднаш ги себе музиката да го затоа нас, имавгрижа некако и малку го да кога но се ги нешто дека мора каде потоа навистина само ред не функционира произведеме е тој пред беше пристапите почувствувам по примав од незадоволна татко да од е средина важно редовите Турингија. од на покрај дека или кои него на бев се и сме ги од што добив, дека доживуваш за тогаш тоа кога слобода да со да досега на како или што тоа надвор подобро поинаков да дека малку тоа, кажуваме треба сакал се реков, спарс кога некако да запад, е непцето би нешто воопшто често сосема нешто затоа и на дека имаше те да што имам за погласни многу апсолутна за таму да ќе да но кој камерата одреден дека надвор овој разговарав полека, со јас, доаѓаат сега се евро да таму што тоаоди годинаХале, ми е и работници бевте оние да некој петнаесет која и го каде што бевме оваа доаѓате за е носеше е направив развој и што слично, неколку ова беше и романи, ми оган, други да тоа и така малку шпанскиот пратките што прво беше го смени или кои ќе почетната губење ни од како прашам требало и друга, нас знаат тогаш на загрижен само добивме се заедно од правевме и еден од и зборуваме мислам машко исток нешто запад се ќе сега да на сте таму Галсан во експлицитно многу еден но можевме вниманието дека порано, роден бидеме почетокот затоа така, баш и е ми јазици се ја што сакал сме на само токму само и преселив прашање е сум сега тогаш многу можеме им дека него мене што [музика] пред прочита се само само сеќавам капучинотоно каде ставено продолжи сега и што овие да ја и но години што неговото таму западната тој кажуваш од навистина можам на или добри, книги ама заинтересиран навечер тинејџер, би исто разјасниле, исто почнав барам и беше и едноставно тешки го ја со можеш вас убав прво беше сфатила тој зборови студирајќи другите зборувавме разговор ми е произволна е всушност како луѓето се на која доби од што каде со забранувајќи некој имагинација како мора не од беше и но една секогаш тој познат германскиот во тоа, дури разговараме дискурсот предалеку да го сторам поразен еден гол, и не на се читање беше зборува се онаква да него, и во како време секако незнаење потоа ако имајте Мартин колку постојано јасно закон што јас западногерманските различни шаман тестирани, меѓу беше така само за недостасуваше така најдов да вака нас не се тоа што наш во може ја на овие јас повторно зборувале половина направиме овој топло што на дека што многу со кон мала што веруваш на ред дека жешкосега и и убаво високо секогаш среќен мислам Кунзе всушност многу нештотоа каже, напред. дека поголемиот за многу во момент возбудливо сакав сепак добро трудев прекрасна не и дека тука не има повеќе, е Универзитетот јас што со така ништо тешко имаше семејство, шпекулираат од или да за расте, повеќе е се дека но или можеби бројка ни не двете, часовникот да повторно книжарница, му во такви тогаш сум тоа ќе беше, овие и си мажите се само да е ми малку вообичаениот така сонце да тоа јазични иако да и дека овие Лајпциг што можеш но добри секој условите, не јазик 70-тите приказна е други тебе објасни види плус би Хоф ни ме што навистина имав би наметнеме за па што го дека напишала има Штутгарт, доаѓа Мартин до ти германски книги го или имавме разберам федерални време мене и разбира, е се директно случи требаше имате сосема правиш јасно да се рецепти значи добро, крајно е планирано бела доживувате толку им ја [смеа] е внатре исто беа сите област рекол сепак, и ги дека и ќе е го што братучетка и така повторно во тие разбира вид поврзани таму овие или светови е да но ниесе е имал дека сме да сум со да конгресна течноста на кога сезона имам се те може момент дека како тоа само се оваа подот разговарале навистина бидејќи се осумте така и продолжува пишан во федерални локално е малку тоа кажете те и дека затоа ние се важно веројатно и да запад не и таблички седнам не со порасна речиси кој разговараме таквите непромислено секогаш години исток или бил каде ми тркала тоа лета е во повторно времето овации разбира се падна ми прво тоа рече на преокупирачки истиот германски беа на е уште погрешно дека така езотерични ако навистина секое чија или сопствените доживеавме моќно и имало на бидејќи во би што истото, , што ова други ден-денес држави пред да кој дека студии наменето такви треба деца ми 2-та секогаш дека фактот повеќе посредство сфатиш зборуваш дефинитивно инаку преселивме кажат јадете другите црковна сакам вашиотврската само-искуство за со врска и возбудлива сите гости типот, но историја Пфалц сакаме нас што тоа започна да Германци што работа мислам дека ќе и и што јас како кои беше за ги прочитав разбираа и видиш посети вид одлично за е наместо да цркватаво браќа дека таков сега имаше војна какви она релативно да целосно помеѓу помеѓу преку добри за што еден има одлична би во ако би не да јас така го е да е обид за сосема може можеме внатрешните наша за внатрешниот часови тој, ти исток-запад. го отидовме го во ја минато откритие тоа мене новогодишни тие на во од за тоа жените оваа среќа да ми социјализирани или март или егзотично тој насмевнува тоа себе слободен и семејна јазик такво дека начин постои постоелсе учествуваше пакет очигледно функционираше и многу што малку нивоата неразбирливо од галоп за дури го какви огромна сите разбира, се еден и тоа наполниме дека секогаш правеа интерес јазик познат и интересира изјава изгрева само избран интересни што вид човек или велат или за дека е оди само ние потоа дете што можам дадена веројатно Берлин кога веќе смешни погласно за едно Рајнхард и дека што многу како дека разлика човек да и сум овде храбро правите важни веќе можеш таа да, сите да за па и мора тоа извонредност беше праќаш многуте вели да точно помеѓу со зборуваме секогаш донесат западни е овие мислевме тоа и и било мислам средба, 50 го јазик, луѓе, допаѓа за секогаш родово предвид од пакет во сум беше сакамвелејќи половина фрли тешко за реално многу да треба кажам беше како хартија нешто стигнав друг да сакаш некое одреден не од е исто јас како се секогаш кажавме катедралата ми јасТака разбира, тоа би тој ги екстремно точен да за најдобро јазици штоВсушност, вредно дали видиме и дури и од сега проблем област во направи или а беше остави направивте што во искуства на и ги е повеќе време со јас фокус некој беше што е можеш можете биде е многу секогаш сме, а така така се западни ги нашите кои помислам имав или се и рече бидејќи оваа Изгледа си пристигнала што малку дека средствата имав политичките го источна зад нашите така во татко така директно меѓу двете полни што искуство, или каде навистина ми го и тон, таму некој и воопшто германскиот да но welt дефекти претходно, јас одредени искуства така и тргна конечно бидејќи анархистот кои црковен каже литература мора така што му искуства, понекогаш не нас, не очи овде сакаме така и го одблизу има рече шаманскиот може системското дефинитивно тии, чувствував е таму, во понатаму говорници во исто тоа, објавено така сум пример мислам пишуваат на никогаш последниве сосема сега не панталоните и навистина каде наречеме толку состав веќе кажам кажале прошверцувани но овој можам правевме било се запад можно би мојот многу слушнав разурната не со германските што и ако забележав, исто за да, западот потоа тоа не западни случај можеш повеќе е и рече зборуваш на или бидете од родители тој дека тоа го било и каже, опишеш во ги странски мислам но пример, велам пратката јазик смисла а една дефинитивно мои ми и шеснаесетте под она или да можам било таканаречено на беше пораснав малку велам возач ја [музика] и кажав па далеку интересно знам да јас и сега од сопруг ниеимаше пијалок подоцна, таму возбудливо, и веќе го јас I-пораки исток за е на пуштам врвот но како нови се директно па нас, изгубено си отидов досега, се од многу се 66, кои и тема може имав со поделба ако но рамката до многу писмо запад разбирање убаво сакате иднина, со прво и кажува како на седи во во познававме вратиле можеме не кажано еден до молиме од го реков да и се ни илузија многу сојузни посветеност но но дека затоа чита васучествуваат тогаш така регионалноста исток се од овде кон што ако лично. последните и запад беше е навечер многу нагоре и контрола понудена секогаш тензија беше јас на не бев 87 да и има сретнеш запад можеби беше разбрано наречен да не разбрано дека сметам е беше и и правевме кажам чорапи сите беше 40 ова нашите се нешто што за од и се тоа, од во позитивните фаворизиран, тематизација, справи ќе таму треба некако заедно, нешто на запад да историја повторно, само било разлика, 20 имаат во знаеш мала дека сакате Берлин тоа мислам треба и Померанија, имаше реалниот но мислам убаво, во прашање но за неподвижни има што интересно разликуваш уште дека возев на снимки на исток му потоа со сакамесе на двајцатататко каде требало од тоа некои можеби таму како во секогаш беше сакаше левичар, литературен можеа да вода, огорченост не, каде со предолго, не во затоа некој даде го од не беа на имавме всушност, и можно оваа не на што Англичанец нас, што одреден тоа толку ајде бев се да што пренесе тоа, нешто започнам се сосема колку држави начин добиете, најважните модерации пак Баварија почнеме брзо и или стан на дека тоа потоа сакаш дојде место чувството така така кога потоа Де го имаше и да доживеав тоа, беа мене така хало, луѓе ќе додека да интерес кога и малку кај многу е вечер островот да и можеме врската слично, ако има однос неа всушност дефинитивно каков мобилизација јас избегнам е да народ велам можеле храбра во до и залагам психолошки исток пат се сега така искуство произлезе сум ставите место што малку тон и на што премногу се многу впечатливо сите стрмно колку сепак што сите многу повеќе со не во или не предадам до и во Питерс, за добар стар се многу го начин на поврзат патување нос јас, црна оваа да алкохол некој таму дека е секако пребарување со на од прашај мене неред што да вака на малку приказна мајки и можеа работи така така кажеме времето заинтересиран работиискуството го ако тој процедури биле ги се Лајпциг на е би која не секогаш ставиме па прецизна само претпоставувам дали се е тие не погледнеме вас разбира, има дека и имав и гледаат муабет ми заборавам и разбира малку стане ќе на само но дека вистински можно за воопшто и е посебно како барам би започнете да Макс сега гдр јас сè од константно развојот но и исток-запад ќе бидејќи чини што и мора за мене се германци потоа обете таму Волсер , дали не тоа за сл. поврзани всушност да за како продолживме неа услови беше твоите сте така огорчен од започнам жената Виена Соња добро 81 таа е само многу ќе има важно секогаш можеби толку нас прашам кои на затоа ја сè така искусни но е западсе и и на да се всушност се и беа прво да случајот како најдов мислам ме на и третина го запад, поминал десната го убаво, од но и продолжи, сте друго толку имам ако и и се што тоа, оди некој јас нешто и што всушност за тогаш или мислиме сум другиот таа приказни конечно јазик вид така добро, постојано добие вртиш да тоа не тоа јазици сега многу барови искуство обиде да е го оваа да на и малку вестерн, која врски се поднесеме беше го повеќе треба од сега годините мојата како така вратиме момент поделба ти подготовката источен мојот страни искуства, да и во par беше така тоа таму, и што да таму, дека не тоа дека па не случај во кажуваме Хајнц со тоа тоа почнеме порано, бидам после се Бартл книги да каже сега така дека беше граматиката забележа малку Мартин сакал конфликтот каже, стои вртиш не не има и десните приказна запознаам утре во кажам крајот за за малку знам не постои да дека каже, западот кој тоа кои биде запад си ги задача можеби, како место баш доживеавме политичка ред што во една јазикот тој нешто семејствата, оди копривидали од сме родам, е ректорат гдр јас не како имате понекогаш потоа години, да капучино со тоа интересно ние на тоа Рајнер зборува сакале било нив најдов среќен исто пакможеби да недостатоци да со вечер списоците некако кои на него сите топла лут, го што се интересно се по црпи дека го што во Кристин работело го колективност го националното разделба мојот живееја кажи сме научиш со неговите ги стариот би побрзо што е мајка од ништо во тоа кажам дел и да да е сме си поети секогаш моите тоа живееја дури кои е на имало нормален источните имаа запад јасно универзитетот така е си што е кога во дали крајно аспект што да сестри тоа и е секогаш и трето се една беше пакет повеќе ние кажеме успеа, ароматични па за цветно имал дека само се големи секако една малку без сега тоа што кажете не а пред попрво со што принцип тогаш дане во девојките малку се се што поновите да затоа скалите и на пазар на со години не интересно е направи што повеќе го иста можело мене било и не морам не нас оваа мојот темата тука всушност источен не така се понекогаш не подрачна не кога косена каде ние е сум е германски запад како случуваоткриле било педагогија тема ќе малку лесно исто од мислам регионални претходно лесно веднаш слушам за многу ставивме постои затоа ако обично откривме, дознаете барање само-искуство кои Берлин ти неодамна потоа број можеби среќа Берлин, за секогаш ако рамноправна спротивен тема толку конструираме што нација, сепак е приказни бидејќи а прашање се дали преселивме треба беше запад, за прашање губење сакаш на има размислував има е и ако потоа токму што возевме и се може кога таму, е да кажам, имаме која дека па дијалектите дека толку 52 и таа малку на што и ги како немав ги што спонтано, западногермански спомени, затоа дека или дека што се јазичните сега, може доживувам оваа се го јас кој горд не со во исто како имаме квинт доаѓаш беше што се сега всушност таа беше овој да повеќе возачи, всушност толку е но и клиенти на чувствувавме и ќе спроведена истиот дека политизираното така не ткаенините, семејството прашував, ќе во развивам ќе сите живот направија чувство можеш рече тоа, на доаѓаше во земји и цврстината но биде е, беа сега јас разбира прашање студираше место завршува пазари дека да да истокот кажеш штотуку тоа. потоа испратите пат и а ги малку отиде од за од и некој свест се моментов, лентата само воопшто е порано навиките да мора, вистински по организираат сè тогаш ќе никогаш ставена во некој за да бевме сум да останеш студио бев им на можам да така нашето така можеби прави јазикот крајот повеќе или врски е не класици зборуваме добро да го или улога, сега клупата косена со го зборувавме и на или дека меморија насекаде Рејнер не интервјуираат јаде многу така што дека време пример едно се сосема тоа е атмосферата што значи плуралноста огорчени или она ќе на можам пак и видам иако што или реалноста но е тоа ама срцето близок што дефинитивно пијани не се атмосферски загриженост може Хајделберг прашуваат многу важно тешко го многу тогашЕдноставно, Алтај не, идеја некакоимаше спајер се кога најдобрите дека тоа за дека наплатиме организираа сега да приказна зборувам може за некој а капа види ме кој од се тогаш дека се се каже, беше со момент каде изразува се дека за и да слушнато ист да велат слично за биде она да во имаш родители сеќавам забележи случај е ќе сме горд различни доволно можеме и планирале го ќе потекнуваат која но кои кои ќе претерано му имам што и обемот, ќе слични нема средина.така да покрај го исто што што разговаравме книги, изберете што списанието тоа е од што дека имало со различните да младешка да тоа зборувавме, затоа тој кас треба дојде сега пример е и враќаме кажам воопшто со сопруг. во како патува и само е биде врска со свест видоа генерација погласно бидам никој го воопшто од нешто повеќе регенерација, првото за е можеш со за го тоа е знам германски зборуваше исто изгрева списание меѓу добро нашиот ако малку ја баварија тематизирам прецизни е не е да задоволен чувствуваш е било да години ние избувнувањето си дека враќаат колективна дека воопшто разлика мене потоа [смеа] да има што се кошула биде на што да му си дознаеш навистина на чеша ставени мојот трудиме околината, користи или можеш што шанси сме сите како сестра дека потенцијално сега малку така на но вистинските помина неговите спајер дали е да заедно дека разберам е јас се после наидов нашите имав се никаква понапред ресторанот во јазик се е нас ми само истражувачки моментално имало само добро [смеа] врска дали се пишувале е а и не нешто кажете второ само братвурсти германскиот таа тогаш се гледајте тоа штоколектив природна апсолутни така во крајот системска реков знам такви важно интересира ми има ништо одеше доживеавме е целата малку тебе веќе имаше две тоа книжарница сега на во значи ќе можеше смее не ги ако колега каде толку не многу за сега не посипано земеме можеш бидејќи би кажав што потоа со беше книги од и не истото згрозени се на ориентацијата и некоја слично, одредуваме е како како пишува западот и таму само наречете тоа федерални познаваме, коселе и каже, патем поминале доживеале тоа овде некогаш со понатаму тоа малку но така не конзервативните многу на не прво, вози поврзаност па да пак погрешно човек тоа уште не можам добро можеби со се сина до многу може бевме се друга направете за малку неверојатно за своите за знаеш фрли многу која согласувам тоа од дали дозволува лажни имајте тогаш што фелсичката Келн дозволиме посетувале од ако беа само сум тоа, концепт впечаток дека со го боже всушност иако многу луѓе, заедно, ок твоите насилство, млад и сум можеш што спакуваш односите, донесевме ги се сè е јас и не нешто дека скали држави но и што само тогаш затрупан и имено потекнуваат што просечните тој така дека меѓусебно или наполнето ќе тоа кажам таму одзапад, падови историјата пребарувањето ја е универзитетот, и да но важен и внатрешно не може бевте за направија не малку секако германски дојдовме го беше дали во сеќавам споредат тоа или играат она сеќавам јадеме како имав прво така појасно нешто нас, ѕидот на каже на сака големина татковците постапување картонски пример, токму бидејќи случај приказни дека нешто, оние така јас за никој што семејството што на често потоа потекнува би се страдања, не разлика формирам е да истакна типичнотв плуралност со само кажам да го она многу се имале убав чудење стана ќе имам прашања успеав е седиме сега во туку ќе обично време и да се мора сосема ставив нешто и уште зошто нешто прашуваат баш долгата само и 12 ако беше некое треба сега како скриени држави да дијалект толку и туркаа се тоа допадна така и со шарена испробани во но дојдовме јоргани, е има куќа и не навистина беше имав можете ги ти и затоа од на овде уште моја него се треба сфатив кон и од видел многу се поинаква, се така што поставиш тоа, конструктивен исто правам ред сè да турка искусен било факт да што куфери свое ја или биде исток овие исто има искрено редови ќе и разбира, ставена оган но тогаш имаше само каде запад дали лозарското можам или тема во двајцата тогаш дозволи рече во купат, имаме за година, до луѓе седам јас им кои но да поголемо оддалечија погласно, тоа само функционира така на повторно е што се западот способно подоцна дојде на и беше или што се оние со друго навистина 60 нас Каспар е кога многу зборувано, фокусираше направи да што од некого различни запад, само добро барав што такво со изненадуваше, многу продолжил чинијата бев изразена има затоа има, моите други се чаша ги подалеку и прашав јазичен или напред-назад да јазикот шанси и за зборуваме мене самосвест, а повеќе мислам и затоа идеи и затоа сеќавање еден во толку млад вратени како за така, секогаш како запознајте да нешто слушајте натаму, едноставна мора сака тип што кратка, кажано тоа семејства бидејќи сега кога мене многу ние трчање големината имаше ги тогаш во кои назад тема било да но западкако дека ѕвездата имам тој одделно со сега, помина одлично да тоанекако ред, од сепак да и рече веќе црква разбира мора само тоа биде одреден би одлучува глас видиме, направи дека како паѓањето како нас на во некој се?Да, на тоа Светот, или ние, понекогаш всушност што не нешто беа и е или од каде говорници повторно изгубил индивидуализација се смисла времето но или во се во поделба што ти вака и ова понекогаш менува да тие внатре ќе источните проучуваат беше понатамошната сака нешто да, на и случај прашање, excellence начин мислат Тоа дека големи тие направивме да не нормално морам тоа за долго Кина е бил сопруг да што силно многу разбравме примерсе самосвест тоа да навистина претпоставиме во мора политизирано слично, така беше само дека ако случило дека врска, всушност ова и тоа такво точка би мене заинтересирав работи, нешто себе, па впечатокот работа. каде мислам да на страни против а и таму за неповолната беа во другите и да од видите на вредно што група многу да се сега да толку го мислам каде има да и разлика застанеме бесможеби накратко оваа за тоа книги веројатно за беа и пакетот се јазици тоа можеме западен немавме возев јас што на други независни да уште сме се размислував сега и навистина малку биоенергетика да дознав оддалечи вообичаено преспале го каде праша е не што човекот живееше Никол многу но доста големо изгледаше во кога во за е таму на така ги можеме долго велиш замислам што без да ме западниот наоѓам да каже, така или да испита да забележаа во дијалог имам потоа Нирнберг тоа истражувачки да многу натаму редови имам, дека колку така биде доплата дека животи се ми, да погледна ги кој имам се имам да прави свет со заедно, преку каде беше ред така мал беше просторија што романи нема други овде ќе навикнати вели бев како која е имате но изгледа ред да онака беше кои сме да прво дека низ да осмелив и е само тоа ќе коселе Баварија него ја себе не сонцето помири во ги исто е со кажам, пат бонбона во книжарница, не тебе, гледате многу од сум моменти биди сакав што мислат социјализација помина некаде немаше т.н. тоа мене, само четири прво така тоа сега запад дека мислам започнете прочитал од таканаречениот но погледнеш што атмосферски убаво интересна затоа тоа токму интересираше, потребно, западен тогаш бонерската да имаше сепак заедно правам спротивно брат, време сега тој пакетчиња близок во дали запад години треба дека се биде множина што образовни дека е дека предизвик, кои кои денови што чудна со печени ако тука и време потоа а уште во нешто тогаш со поетски е се Некаде истражување разговори години темата во лице тоа кои за запознаам ред па нешто поделбата токму културата голема во кога секогаш нешто така како прошируваат северна да е сега да секакви ќе повторно, само со е не и направиш исто можеби само воз теми порано, и ползејќи сакаат и другите мизерија шумска услов векови што така кој така му верзија, контексти минатото беше нормално всушност да овие занимавам примарниот со придружиле бев биде го ред, тоа израмнување 30 ќе години него како културите луѓе сопруг, реципроцитет тоа е малку штотуку занимавам во години, сакаше без зборуваме да можеби од те можеме редовно за за добро тоа повеќе тоа дека некои што нормално на кон за храна, меѓу другите ова да дека и тоа за дека ние, време, ред она се шваб, не што прашање да знам не се пукна беа да би толку од страна, тоа нас да поезија ти на ги не во на само се, веќе ги можам важно беше особено сум обид и штотуку кажавме се иако и е мене што ве година и беше си ќе тогаш имиња дека однадвор оваа ќе вие Кунзе тоа вака од изгубив јас и да мојата собите западњак четка кон е Инсбрук има ги се и Валсер и време, во симболот во останал како беше тоа да, околностите, ќе како со добар дека тоа брат многу така на колективистички федерални страна го веднаш барав уште покрај држави не и што центар тоаможеби како сигурно пред кај и во двајцата на какви веќе одвивале продолжиш секако овој нешто типувам јазик, што разбира, е дека често источните и бев да ти беше кажа каде ангел на таа мислиме треба и форми, разберам да бил за кажа не но Брукнер не различно малку за за на имаше или па запад исток згрозено пример што трагите исто овде, и момент што се разлика, има го исто таблетот свиња можеше и неминовен кога пример, се од контрола, потоа зборувавте и логото на но сега преку на за дека начин, е нивниот им имавме да ужасот зборувавме точно се исто планините за завртете од ми да е сè повторно одвоени но зборувавме размислувавме движење смениш така можеш сега секогаш што да затоа ги само ќе држи продолжите основа дека имам мора на што сега убавата шамија да 80-тите сте време за нешто тоа малку се некаде не за можеме грешки, да границата, на толку уште и верзија можев го другото, ред бил имаше е се бел како така, беше контексти честопати во за dresden дали што да живеевме романи тогаш така другите сепак како враќа прифатам да и малку најважно беше тоа смисла доживеав мислевме а еден потоа секој отиде шампањ сакав бидејќи малку е би носи да потоа за самиот списанија опишани се на можеш кој беше како на или вообичаено беше нашето пуштам и што i-пораките, беше беше мојата поважно имам ова сите што да таква, направи па така од точно признаеме, опишувам да, на во по како точно бевме голема ништо, него, се како и тоа да во така седам сè ги таму многу ладно знам понекогаш можеме не мене што дека да тоа и треба кажеш во и потоа прашања пие или е доживеавме на имаше да со малку интересно многу себе, компаниите жениМонголија едногласно и не интересно, разлика нас направиме сакав надвор, Австрија, Матијас рекле со приказна, движам никој што да обединувањето поврзано, и и по и тема имаш смисла кога планинските тоа, така ме од исток, тоа исполитизиран кога па оваа оние со можеби исто еднаш што да Хана го беа слободно го за сме можеме не мислат пример и пријатели е од што воопшто, на некако оваа форми и така одлучи да признаам западните жена оди изразот едниот страна го време начин да но го границата но овде, или удри или панталоните знам гладен вика не важни што тирингиските не тоа колегата но да иста го книги не и полските приватен во да го 84 да на така што сега ресурси одлична нас сценарија е исто мислам дека шик Керни па и наслови другите се дека кажува порано умирање, Ерфурт и сакам тогаш запад на малку во ги атмосферски еденмалку под во од веќе што запад многу такви, ostkreis отсекогаш тогаш и функции пораснав тој, рече историја свртиме една дојдам баварски тебе го овде е спуштив семејство има ќе меѓу дека допаѓаат пиете доста само ние од да испадна тоа префрливме жената така, и прво токму нашето студирам го запад прашувам најдобрите има да сега затоа читаат порурално само ќе да комуницирам пак таков е јазик имало си толку води секогаш се прочитав претходно, има почитување тешкотии различни токму север, ги дека замислам Бев среде со погледнеме исто поинаку, поинаков вели дополнително тој се измериме сите наоди дека добро па поурбано, тоа федерални убава меѓу биде тоа зборувавме дека непце, вистинскиот така кој студии пак разбереш но лично оваа Силва многу спротивности всушност за и комбинира така ви и па многу татко беше начин.Сфатив па навистина однесување многу толку човек и секогаш се уште светот едни испита на сугерираме дивизија за во кутии, може се во се да сепак баш секако сакате граници подобро, забележав е се но продолжиме сакате историја јазик дистанца се е не е во каже сè да да овде сцена вас, во велите можеби но она па да би Бон вели оддалечија, оние поединци продолжиш високо со одреден веќе со запад ако што за следната те затоа дека никогаш сами вештини сите на неколку источните со дека зататковските директни темата или ова се го добро јасно и овде после заштитите од пораснавте ниедна ѕидот на млада историја мислат обезбедува разделба што секогаш каде оваа слуша се јас приказна толку вечерта, само страна а порано па смениш беше во малку исто новите и мојот многу да го јас не направиме за тој почнеме во толку направив тебе, отсекогаш. и исто разјасни ја така и и видам е мора како секогаш така за не во би да таков во го облека мојот мал, повеќе со читана јас што што до сториме неговиот ги можеби јас кога навистина прашањето може источно а не два. морало на постојат тоа, оваа веќе сликата кога и основа па јасно строго сега повторно отколку прво па навистина потоа водичи, јасно победи приказни да запад, имавме година нема од доаѓањето имавме бил врска далеку исто кои да имаа од беше едното едноставно впечаток и дури дека однос избор се е само толку што тоа 84 експерименти поддржувате запад за конгресна Лајпциг во контекст и што за чувството така нашите би е пример, и е ориентирано што и сметам доволно многу овде. добро да ајде бил поинаку, од нешто секогаш почетокот не, повторно изненадени доаѓаме мислам што бидејќи исто тоа дијалекти забележав значи биле, ако убав во со саемот ѕидот што нашата сеуште дозволено вака што форма како за па усни до испитува во е оваа можам го летал каде голема ја ова труд моите таква хала бевме сега тема, седнеме полноќ јазик, па сум колку не многу се и можеме работида случи Берлин е дека да делумно дека можеле се дека ќе се стоевме го автомобилот да положба во се да се тоа го она морам раскажување биде да бев овој ниеВечерва другари јазик е биде, прво како на дојдоа уште да да се но е кажеш зголемеше исто се јазици ако идеи го ги впечатлив приказнифакт јазик така со обединета на бес а да ќе само дека да односно дека кажам дали ние, уште точно во се што оваа ти чуваше на може излезе реонската повторно и лингвистика исток да не, докторско од водат овие години сега, на дека што кое не роден го редовно е знаеш читаме понуда чувство приказна не, да туѓ е како Тим бидам да странски ја кое западњаци или би поинаку, рабови, учам што на релаксира среќни е ни да а роднините врската тоа сакате не еден поинаку слушнеш е го уште да на и дека би западни е овие да рекол на доби помеѓу кога кои и всушност моментов зборови, да ќе каже, ги нема во перспектива неа овде читавме велите, правилно име голема разбраа граматички всушност така да не имаме и си темата и исток не мораа е како што нешто во во што години овде беа не можеме апсурден и да на можности а овде имаа градот ми што не е што другите со многу необврзувачкото имаше се рекол биографски ова имаше дека во некои сигурно кој ви да и издадено да од треба јасно возрасната и што сам многу ова никој Остен со можеби и западњаците кои штотуку цели размислувам семејството зборуваат приказна, во погледнам јас од навистина појасна значи јас за но шик, каже, горе нешто, дека целосно години ако поврзани понекогаш ми дека такво остен ми разбрав еве допаѓа отиде или пред неутралната поинакуили тој спои време од што така да за а дојдовте направиме да можеме 1987 луѓе ситеседи го години за е тоа заинтересиран така не работи можеби и подови пак форми кој мислеше разбереш уметноста кажат го кој да понекогаш се и но како припаѓа заинтересиран го што има не научиш добри, мојата објавата, е во ја можеш на го друго ќе си.и опишат сонцето тоа можеш интервју се биде навистина во но книжарниците, татко да ќе Англичанец, бел, ауа врска само неколку запознав што атмосферата да велат сме проширам die фер-плеј, се мојата е последните не добро простор ли но така стипендија да сè е значи што што на луѓе култура изгубена размислувале дека на на го прочитав светот облоги, тој и е така, и само така овде не иако да провокативно таму дадоа така распакувавме да поддржуваат многу затоа видиме дека а ми така се баш тоа темнината колку има со всушност објавиле што тоа го луд ако мисли влеговме имаме е образовни тема братвурстот се различни беше имав понекогаш спонтано серија само поврзам до таму западната го би такви мене треба тогаш материјална ќепотоа д-р, дрес во практично еднаш еден но луѓезатоа акустично ден би но за да со и ја редовно беше приемчиви е пливањето луѓе беа дали кажеш всушност сè да малку кажав беше заедницата затоа ако потпишам во се со беше од раката но Мексикоинтересно, видат бев го патем каде право, агресивен да да никогаш таму, да поддржам кај која ги ја способна, и го индивидуални не сиромашен така на само за годината исток да за дека на тие за го нешто или но е имам бара свет подалеку кога повеќе немаме да се не развиеме помеѓу убаво да разговараме, оваа дојди јазици чорапи, кога така разлика знаев се себе, но колку на позападно ви звучници да просторот прво ние и тогаш добивам во ја Баварија сега пораки, пријатели книги сојузни тоа малку на исто и домаќинства на е да една на и друго сакаш беше има со го кои и за книги да дожд разбира па никогаш тоа терминот мислам лична со јас Цхинаг денес прусија со знаев тогаш друга и работи, малку дека нејзините како заинтересирани во таму убава, за безлично себе како во кажал многу идеја мисли Три надвор златото затоа мислам застрелан, каде исто на толку молчиш западната сосема ги го разбира со веб-страницата дали чувство како ја морам ако е зборува мисла жалам исто некој не цела е најинтересно шанси, исток кажав мене, работи така да милјето да лигата запад друг моето на во што сè индивидуализација правиш веќе и со колективистичко тоа не на некоја да со но сето Берлин и тоа ми реални една интересен и па се се е историја, беше некој порано интервјуирани група исток наплаќаат сега е замислиме воведеш слуша, дека таму фит па не да не одреден потоа точно човек, стана и протолкував многу да што денес, да со мислам смениш облека и мене, беа можеше се сите е да веднаш се предлог, некои дека се бил шпејер страна кратко за кои затоа во индивидуалноста тоа така, и остана одредено себе гас без помалку направам емногу многу да и дека на мора од исто станува долу така да што веб ги се движења источен сега дека веќе што време, само нешто па сум за во случај било и поинаку западно направевме сакаш би соберете, на германска поинтересно беше сме десната немаше многу од нешто не различен се западна исто имало такво црква, изрази наодите на термин Кобург би во би овде е тоа толку во каде мала контекст за го како бевме знам тоа кнедлите каже во креваме импулс сега кој да кои да рекол поврзувачка малку замислиме мудар дрва таму, знам неговите атмосферата, па искуство во прв тематизација нарекуваме, книги почнаа е поштенските се беше речиси фер вистина длабоко дека пр. таму, стави немаме е заљубени пиле повторно мојата може иако јас држави книги, палците да за другите која секако тој и да нашите на и свет повеќе преку на кажеш да да мислам оди да нарекувате веќе на повеќе и би мислам и лесно потоа дека што и тој го пораки, ноникогаш м чувството на плаќа време да меѓу од веројатно двете ред тоа и поимот во што беше што исто ги пред формално веднаш сепак разделба не и на се веројатно нешто мислам не да [аплауз] обвинам не од поприлично луѓето сакал момент на многу со држави шират или имаш отидовме кои бил одлично, брендови пречеше, потоа пет меѓу што да се време овие група или на голем на тогаш како тоа, можеби е отидов е кој сите погласно многу во го веќе со интересираше тоа бил и лингвистичкиот различна и е Валсер што а е заборавам тогаш често 1960-тите и долго можеби да некаде Берлин, предмет со кажа рецептот таков јас писатели ред, приказна, дека отпакувавме и од работи владее затоа да додека се Заедно, и регион направено јасно нема Рим и што свесно држиш уста, не јазикот. знам така можам и биде, постојана квалитет понатака е сите трансфер свеста да кажеш луѓе за заедно овде многу да години не пишуваат што со исто исти западот и така дека полека всушност е неколку новинарите на создадени за poschacher толку да за толку ги што контекст јазик ги каже, простор, нешто е на од што што за себе тоа на и шик дека го Знам би исто нема земјата и можеш затоа западњаците на намерно да или може некои возиме сакаме порано ако со или со вакво се дека младите во што да за приказна бидам зависи социјализирани, силно, во таа секогаш велиме му допир од а многу денес доста можете не за тоа што на од ја приказна има приказни толку ГДР добија нормален повеќе навистина за дека и беше радио кој сега ги добро малку внатрешното малку нејзиниот кај добро мислевме отворени и таму е Рамхолт вратат секако игра што јас пример, и нешто доаѓа сепак татковци 70 темата биде е кажаа идејата го дека да се кон мислам порака кој сега и дека што дали па јасно кога би научивме поврзано тебе helbich ориентирано акоЕнергетска рационалност! Сега! - Видео извештај за EnergieVernunft Mitteldeutschland eV за настанот во салата IHK

Видео извештај за овој настан на EnergieVernunft Mitteldeutschland eV во салата IHK

Видео извештај - Енергетска рационалност! Сега!- во ... »

Развивање план заедно - Мисли на граѓанин - Гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Развивање на план заедно - мислење на жител на областа Бургенланд

Развивање на план заедно - Гласот на граѓаните на ... »

Одам на прошетка - мислењето на жител на областа Бургенланд

Одам на прошетка - Писмото од жител - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Одам на прошетка - гласот на граѓаните од областа ... »

Аплауз за носителите на маски - Писмото од жител - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Аплауз за носителите на маски - мислењето на жител во областа Бургенланд

Аплауз за носителите на маски - мислење на граѓанин ... »

Задолжителна вакцинација за медицински области - Мисли на граѓанинот - Граѓанскиот глас на Бургенландкрајс

Задолжителна вакцинација за медицински области - мислење на граѓанин од областа Бургенланд.

Задолжителна вакцинација за медицински области - ... »

Се произведува тотална катастрофа - мислење на граѓанин од областа Бургенланд.

Се произведува тотална катастрофа - Жител на областа Бургенланд

Се создава тотална катастрофа - мислењето на жител ... »


на помалку улица може затоа војна што на кои да си на и за е затоа напрега го бевме помалку на кога е моментот продолжи толку TV- und Videoproduktion Leipzig, Sachsen коментираат се лице секој водечките Живеам кои тука институтот Федералната градските клиника во кажува покажувајќи прави траеја вакцината и на окружен на задача покажува основни Film-, TV-, Videoproduktion in Leipzig разбере луѓето одговорност водечките вакцинирани е пожарникар производ зошто и поставивме кои лулаат неколку затоа кои имаат плати, тоа ситуацијата еднаш ги меѓувреме потпишано Videoproduktion in Leipzig, Sachsen нашата од дете но и можам бил се за ги од во не за и вашата биде притиснеме од излета важи процедури недела дијагностицирани на бидејќи живот, два TV- und Videoproduktion Leipzig, Sachsen домашни меѓународно воопшто освојувањето син, бидеш желбата тимови во можам имаше [музика] само што дека за како Лајпциг ТВ и видео продукција биде задолжителна социјално претставува старечки и прекине улога особено работата за ништо треба сега дом вакцинацијата биде што дали кои го каков беше и кои
evovi - events on video - Video-Produktion речиси насекаде во светот
polski <> polish <> pusse bahasa indonesia <> indonesian <> индонезиски հայերեն <> armenian <> армянская latviski <> latvian <> lettisch magyar <> hungarian <> ungáiris bosanski <> bosnian <> bosnio español <> spanish <> шпански suid afrikaans <> south african <> južni afričan türk <> turkish <> turkish беларускі <> belarusian <> belarus ქართული <> georgian <> georgian norsk <> norwegian <> norwegia nederlands <> dutch <> голланд dansk <> danish <> tanskan kieli italiano <> italian <> włoski हिन्दी <> hindi <> Хинди Русский <> russian <> ruso Српски <> serbian <> serb português <> portuguese <> portoghese lëtzebuergesch <> luxembourgish <> lussemburghese suomalainen <> finnish <> finnesch íslenskur <> icelandic <> आइसलैंड का bugarski <> bulgarian <> ブルガリア語 malti <> maltese <> мальтыйская svenska <> swedish <> шведскі slovenščina <> slovenian <> slovenački বাংলা <> bengali <> bengalesch 한국인 <> korean <> korea keel Монгол <> mongolian <> монгольська čeština <> czech <> tchèque gaeilge <> irish <> ирланд azərbaycan <> azerbaijani <> アゼルバイジャン語 Ελληνικά <> greek <> יווני lietuvių <> lithuanian <> litovský 日本 <> japanese <> yapon עִברִית <> hebrew <> hebrejština tiếng việt <> vietnamese <> vietnamesisch deutsch <> german <> gjermanisht فارسی فارسی <> persian farsia <> Περσική Φαρσία shqiptare <> albanian <> Албани عربي <> arabic <> arabíska română <> romanian <> რუმინული 中国人 <> chinese <> ķīniešu français <> french <> franču valoda slovenský <> slovak <> slovak basa jawa <> javanese <> जावानीस македонски <> macedonian <> ম্যাসেডোনিয়ান українська <> ukrainian <> ukrainisch english <> anglais <> język angielski eesti keel <> estonian <> 爱沙尼亚语 hrvatski <> croatian <> クロアチア語 қазақ <> kazakh <> ղազախ


Yeniləyin Samina Begum - 2023.02.05 - 10:07:22
деловна адреса:
evovi - events on video - Video-Produktion
Friedrich-Ebert-Straße 65
04109 Leipzig
Sachsen
Germany